ZZP'er kiesadvies (kies voor de wet DBA oplossing)


De wet DBA stimuleert ondernemers om zich te onderscheiden van werknemers in loondienst. Een belangrijke vraag is of jij ook kan aantonen of jij je als ZZP-er onderscheidt van werknemers.

Wanneer je veel lijkt op een werknemer en wanneer jij onvoldoende kan aantonen dat je zelfstandig ondernemer bent, kan de Belastingdienst de relatie van jou met je opdrachtgever aanmerken als dienstverband. Met financiële consequenties voor jou en je opdrachtgever.

Een dure vluchtroute nemen

Vroeger nam je als ZZP-er in dit soort gevallen je toevlucht tot een ZZP-BV-constructie. Of je ging werken via een payroll-bedrijf. Maar beide gevallen brengen (soms zeer hoge) kosten met zich mee. In geval van payrolling was je echter geen ondernemer meer in fiscale zin zelfstandigenaftrek (€ 7.280 voor 2016) of startersaftrek (een verhoging van de zelfstandigenaftrek (van € 2.123)

Laat zien dat je onderneemt met het CRM/DBA-dossier!

Met de komst van de wet DBA zagen wij veel bangmakerij in de media. De dure “oplossingen” werden volop gepromoot. Dat moet toch anders kunnen, dachten wij. Zo ontstond het idee om een CRM-tool te ontwikkelen, speciaal voor ZZP-ers en de bedrijven die hen inhuren of bemiddelen. De CRM-tool is zodanig uitgebreid dat jij als ZZP-er ermee aan kan tonen dat je buiten dienstverband en conform modelovereenkomst hebt gewerkt.

De tool is ontwikkeld in samenwerking met fiscalisten en arbeidsrechtjuristen en –advocaten die zijn gespecialiseerd in arbeidsrecht. En uiteraard in samenwerking met ZZP'ers.

Laat zien dat jij onderneemt en kies je voor het dba-dossier.nl

Vraag een Demo-account aan.